Săpături pentru montaj conducte canalizare

Excavarea este elementul cel mai fundamental și important din industria construcțiilor, fie că este vorba despre terenuri private sau industriale. Practic, în timpul săpăturilor pentru montarea conductelor sunt folosite patru metode de excavare: excavare verticală; excavare orizontală; trenching și coferdams. Trenching-ul este o metodă de excavare care implică săparea unui şanţ îngust în pământ pentru instalarea, întreţinerea sau inspecţia conductelor sau cablurilor. Diferite utilaje sunt utilizate pentru săparea șanțurilor și pentru așezarea cablurilor, conductelor sau țevilor cu diametrul de până la 63 mm și la o adâncime de până la 1,5 m. Metoda pipe express este o metodă care este utilizată pentru instalarea la suprafață a conductelor cu lungimi de până la 1000 de metri și diametre de la 800 mm până la 1500 mm.

Metoda pipe express combină utilizarea mașinii de tunel (TBM) și a unei unități compacte. Această metodă consumă cu aproximativ 70% mai puțin spațiu la sol decât șanțurile deschise, iar întregul proces este controlat de la distanță și ghidat de un operator instruit.

Folosirea unui excavator, buldozer și a altor echipamente grele pentru activitatea de construcție a conductelor pe uscat este o caracteristică comună. Conductele sunt așezate în fundații de șanț pe dreptul de trecere al conductei (ROW). 

Vrei o ofertă personalizată?