Săpături fundații case

Fundațiile clădirilor sunt unul dintre elementele cele mai critice ale oricărui proiect, chiar dacă nu sunt vizibile când casa sau structura este finalizată. O fundație se referă la partea inferioară a unei structuri, care este proiectată să distribuie uniform greutatea noii clădiri și să ofere o bază fermă. Este esențial să alegeți tipul potrivit de fundație și beton – pentru tipul de sol și aplicarea – deoarece erorile pot avea ramificații grave și chiar pot implica demolarea unui proiect finalizat. 

Reglementări de construcții și fundații

Obținerea corectă a fundațiilor clădirii sau extinderii dumneavoastră de prima dată este vitală dacă doriți să obțineți un rezultat de succes. Acest lucru se aplică nu doar tipului de fundații pe care îl utilizați, ci și al unui număr de alți factori, cum ar fi distanța față de granițe, condițiile solului tipul de sol, structurile adiacente, copacii, canalizarea și canalizarea.

Tipuri de fundații în construcții

Merită să efectuați un studiu al solului înainte de a decide ce tip de fundație aveți nevoie, deoarece condițiile solului au un rol important. Acest lucru se face de obicei prin săparea de găuri în diferite puncte de pe amplasament și folosind rezultatele pentru a asuma condițiile pe tot parcursul.

Fundațiile sunt în general împărțite în două categorii: superficiale și adânci. Fundațiile de mică adâncime sunt tipul cel mai frecvent utilizat pentru clădiri mici și proiecte casnice. Adâncimea acestora este în general mai mică decât lățimea lor și sunt utilizate în mod obișnuit pentru fundațiile de extindere a casei.

Clădirile comerciale sau rezidențiale mai înalte, sau cele construite pe teren foarte slab, vor necesita fundații adânci, care transportă sarcina structurii prin solul slab până la solul mai puternic sau roca de dedesubt. Oferim betoane potrivite pentru toate tipurile de fundații.

Tipuri de fundații superficiale

Picior individual sau picior izolat

Cunoscută și sub denumirea de fundație răspândită sau suport, acest tip de fundație este folosit pentru a susține o singură coloană și are formă pătrată, dreptunghiulară sau circulară. Au o grosime uniformă și sunt concepute pentru a transporta și împrăștia sarcini concentrate. Dimensiunea este calculată în funcție de încărcătura și condițiile solului.

Picior combinat

Aceste baze de beton au de obicei formă dreptunghiulară și susțin două sau mai multe coloane care sunt atât de aproape una de cealaltă, s-ar suprapune bazele lor individuale.

Fundație în bandă

Este utilizată pentru pereții portanți, inclusiv pentru suporturi pentru extensii și serare și fundații de case. Este, de asemenea, folosită pentru a găzdui un rând de coloane apropiate. Baza mai lată a acestui tip de fundație distribuie greutatea pe o zonă mai largă și oferă o mai bună stabilitate.

Fundație de plută sau mat

O fundație plută este o placă mare care susține un număr de coloane și pereți. Acest tip de fundație este răspândit pe întreaga suprafață a unei clădiri și este utilizat atunci când presiunea solului este scăzută sau acolo unde coloanele și pereții sunt atât de apropiați încât bazele individuale nu ar fi adecvate sau rentabile.

Tipuri de fundații profunde

Fundații de piloți

Fundațiile cu piloți sunt utilizate atunci când condițiile solului din apropierea suprafeței nu sunt potrivite pentru sarcini grele. Piloții sunt introduși în pământ folosind echipamente specializate și umpluți cu beton înainte de adăugarea unei grinzi de pământ pentru a oferi o suprafață pe care să se construiască.

Arbore forate sau chesoane

Arborele forate, cunoscute și sub numele de chesoane, sunt fundații care sunt turnate in situ. O coloană este forată la adâncimea necesară înainte ca oțelul de armare să fie coborât în ​​gaură și apoi umplut cu beton.

Vrei o ofertă personalizată?