Manager de proiect

Managerul de proiect este o persoană foarte importantă în finalizarea cu succes a unei construcţii. Însă ce face mai exact un manager de proiect?, vă veţi întreba. Ei bine răspunsul este destul de simplu şi îl veţi afla citind rândurile care urmează. Pe scurt, Consultantul şi Managerul de Proiect, de obicei sunt una şi aceeași persoană/companie. Diferenţa dintre cele două o face momentul în care aceştia ajung să se implice în proiect: dacă este folosit doar să aducă proiectul în faza de execuţie, atunci avem un Consultant. Dacă va face de la iniţierea proiectului la încheierea lui, atunci este denumit Manager de Proiect.

Mai simplu spus, managerul de proiect (PM) este responsabil pentru succesul unui proiect de construcție. El supraveghează fiecare aspect, inclusiv planificarea, execuția, monitorizarea, controlul și închiderea. Managerii de proiect se asigură că obiectivele și bugetele de timp sunt îndeplinite. În plus, este esențial să se mențină o relație bună cu clientul pe tot parcursul proiectului.

Responsabilitatea unui PM se extinde dincolo de proiectul în sine, la managementul colegilor și activitățile de zi cu zi. De exemplu, ar putea fi nevoie să verifice materialele de construcție corecte care au ajuns la timp la șantier sau să explice activitățile zilei echipei lor. Ca parte a procesului de monitorizare, managerii de proiect trebuie să raporteze în mod regulat evoluția proiectului către managementul sectorial și către client. De fapt, suportul pentru clienți este o mare parte a rolului. Managerii de proiect vor planifica și aranja vizite la clienți potențiali, noi și existenți pentru a se asigura că au tot ce au nevoie.

Vrei o ofertă personalizată?