CE ESTE CONSTRUCȚIA CIVILĂ?

Proiectele civile sunt de obicei clasificate sub umbrela ingineriei civile în loc să fie considerate o ramură a construcțiilor. Acest lucru se datorează nevoii de planificare și coordonare extinsă între o varietate de ingineri și specialiști în proiectare înainte de a începe orice construcție.

 

Construcția civilă este adesea definită ca o ramură a Ingineriei Civile implicată în întreținerea, proiectarea și dezvoltarea atât a mediilor naturale, cât și a celor construite fizic. Companiile de construcții civile fac mai mult decât să construiască structuri. De asemenea, gestionează mediile naturale și existente, cum ar fi rezervoarele de apă, dealurile și crestele muntoase, în plus față de alte zone care interacționează cu infrastructura creată de om.

 

ROLUL INGINERILOR CIVILI

Inginerii civili sunt persoanele însărcinate cu gestionarea proiectelor de construcții. Printre altele, ei sunt responsabili pentru realizarea designului proiectului care le sunt atribuite. Fie că este vorba de un proiect de transport, de un proiect de sistem de apă sau de canalizare sau mai mult, ei preiau conducerea.

 

Inginerii civili planifică, proiectează și apoi testează structurile înainte ca acestea să fie gata pentru a fi utilizate de către public. Munca lor începe cu proiectarea desenelor de arhitectură, alegerea materialului pentru proiect și apoi lucrul la proiectare. Ei nu se gândesc doar la structură, ci și la modul în care construcția proiectului va afecta împrejurimile acestuia.

 

Ei trebuie să fie siguri că produc o structură economică, sigură și stabilă din punct de vedere ecologic pentru fiecare dintre proiectele lor. Inginerii civili pot alege din multe domenii de specializare. Ei pot alege domeniile de ingineri municipali, ingineri civili șefi, ingineri structurali, ingineri constructori, ingineri de distribuție a apei sau chiar ingineri de transport.

 

Inginerii civili sunt, de asemenea, obligați să se ocupe de unele activități legate de pregătirea șantierului, inclusiv săpături, gradarea proiectelor mari și chiar mutări de pământ. De asemenea, trebuie să evalueze și să monitorizeze proiectele și sunt responsabili pentru asigurarea calității materialelor și a structurilor proiectului.

 

Vrei o ofertă personalizată?